Ryd op og sig hej til dit nye liv!

Rod klistrer. Rod trækker alting i langdrag. Rod sætter livet på standby – det bliver sværere at overskue.

En af de hurtigste veje til livsforandring er oprydning. Giv slip på det, der trækker din energi ned og behold kun det, der bringer liv og glæde. Find en fast plads, hvor hver ting skal bo og så skal du bare se!

I 2018 satte jeg mig for at få orden og system i alt. Hus, ødegård, værksted.

Jeg var inspireret af den unge japanske kvinde Marie Kondo (som er blevet kaldt en af de hundrede mest indflydelsesrige mennesker i verden lige nu) og hendes magiske oprydning. Hvis du rydder op i alt én gang for alle, skulle det holde det resten af livet. Om det passer kan vi tales ved om på mit dødsleje, men indtil nu tror jeg faktisk på det.

Hendes oprydningsmetode er unik og effektiv, og en af de fundamentale tanker er at man skal tage alt fra en kategori og stille på gulvet og mærke hvilke ting der ”sparker joy” og dem stiller du så tilbage. Resten skiller du dig af med.

Men der er meget mere til det, hvis du har bare den mindste lyst til selv at få ryddet ud skal du se hende. Hun folder tøj på højkant og er på mange måder ret fantastisk. Se en film her. Jeg har været begge huse og et stort værksted igennem med hendes metode og det virker!

Må oprydningsfeen være med dig!

Billederne viser et eksempel i processen. Vores spisekammer på ødegården var ret kaotisk, fordi der ikke var system i det fra starten og så mange mennesker havde brugt det. Nå – ud med det hele, sorter, til ICA og hente opbevaringsglas, af med det lilla voksdug, ind med resten. Ud over at det ser pænere ud, så mærk lige energiskiftet. Nu har man lyst til at lave mad!