Jeg eksperimenter med at skabe en hverdag, der holder. En, hvor jeg ikke hele tiden har udtræk og skal reparere mig selv bagefter. En væredygtig hverdag.

Jeg var seks uger i en svensk hytte i efteråret. Her slap tankerne efterhånden og jeg blev rolig og langsom. Kunne sidde med en dyne i sofaen og kigge ud i luften, gå i stå. Efter 3-4 uger i hytten, kunne jeg for første gang i mange år huske sangen om bakkens sangerinder, alle vers fløj ud af mig, som havde de ligget i et hengemt kælderum og pludselig så dagens lys. Hukommelsen kom tilbage. Jeg havde krystalklart kildevand i knolden. Jeg var glad og tænkte tankerne helt færdigt. Fik overskud til at fundere over hvor mon månen vil stå op i aften. Over søen? Hvordan er egentlig i systemet i måneopgange? Ting, jeg aldrig rigtigt havde spekuleret over før.

Nå, men jeg kom hjem igen. Hjem til en ikke særlig travl hverdag, og så alligevel…Jeg kiggede på menneskers ansigter, så furen mellem øjnene og hvordan alle er på vej. Fra det ene til det andet. Efter to uger i Danmark var følelsen af klarhed udskiftet med grumset mosevand i hjernen, med zap-zap tanker og en ubehagelig følelse af at der ligesom var noget jeg havde glemt at gøre. Jeg stod som sædvanlig med et ben i en ny og optimistisk verden, mens det andet ben prøvede at gøre tingene på den gamle måde – så godt som muligt, mens jeg gik fra det ene til det andet og lappede huller og fik catchet up. Som om alle huller kan lappes og man kan blive færdig.

Uden slid på energiregnskabet
Jeg tror ikke vores moderne måde at leve på er bæredygtig. Prisen for at gøre som man tror andre gør, er for høj. Jeg vil have en væredygtig hverdag. Uden slid på energiregnskabet, sådan en hverdag, man kunne ønske for sine børn. Med tid til bare at leve, gå stå, trives, det er en menneskeret, ikke en luksus, uanset hvad andre måtte mene. Tror vi har givet afkald på noget af det vigtigste: Ingenting!

Hvad er så ”ingenting”? Det er tid til at lave pandekager og falde i staver, mens de bliver gyldne og dejen stivner. Glo på kedlen, mens vandet kommer i kog. Opdage vejret, regnen, der siler. Læse et blogindlæg helt færdigt eller gå offline. Have en samtale og gå i stå i den. Finde ordene. Ringe til nogle mennesker og høre velkendte stemmer i røret. Sige jeg savner dem, jamen så kom forbi! Tid.

Når jeg har ro på mig selv, så kan jeg se hvad der i virkeligheden er vigigt. Jeg kan mærke hvad jeg vil og hvad jeg ikke vil. Jeg kan også være der for andre, virkelig være der. Jeg VED jeg hvad der tæller, jeg har overblikket. Og bagefter, når jeg har været effektiv, kan igen trække stikket. Kigge ud i luften. Glo.

Det er det, jeg vil.

Det næste bliver så, hvordan jeg gør det.

Nyd dagen – vær dagen!